Linjal, matematikens bästa vän

En del sjätteklassare måste lära sig i ämnet matematik är hur en linjal används. En linjal har både millimeter, centimeter och decimeter utsatt och därför kan den vara till stor hjälp när barnen ska lära sig räkna hur många millimeter det går på en decimeter till exempel.

http://linjaler.se/

En typisk linjal för skolan ser dock ofta lite annorlunda ut mot vad en enkel linjal gör. Ofta sitter det en bild på solsystemets alla planeter på ovansidan av linjalen. På så sett kan barnen i skolan hela tiden repetera planeterna utan att de ens själva riktigt tänker på det. Dessutom ser en linjal med solsystemet på roligare ut. På baksdian av linjalen finns ofta också en tabell. Tabellen är en enhetstabell för längd, vikt och volym. Här går att det att se hur många centimeter det går på två foot till exempel.

Denna typ av linjal finns att köpa på många bokaffärer till exempel, eller ofta på stormarknader. Vanligast när just skolor ska köpa denna typ av linjal är att de beställer ett större antal från internet där de enkelt kan få dem skickade till skolan. Att köpa fler på en och samma gång blir dessutom billigare.