Bärkassar och dess hantering

bärkassarDet finns otaliga affärer ute i världen, och alla har sina egna bärkassar. De flesta har både i plast och papper, de i plast är oftast lite mindre än de i papper. Många affärer försöker idag göra sina bärkassar så organiska som möjligt. Vad säger egentligen det om våra vanor med att behandla bärkassar efter att vi är klara med dom? De är få som verkar slänga dom i återvinningen där de ska vara, utan slänger dom antingen i vanliga brännbara sopor eller bara på marken. Det ser man ju när man går ut, bärkassar som ligger i backar och på gatan. Så i ett försök att få naturen lite renare så har dom gjort bärkassar organiska och nedbrytbara. Dessa är ju dock lite dyrare än den vanliga bärkassen och överses ofta på grund av det. De känns även annorlunda, strävare, än vad vanliga gör. Vissa människor tycker detta är obekvämt, och får rent av äckelkänslor av det, men är det inte värt att offra den där lilla stunden man ska hålla i påsen om det innebär att det blir bättre för naturen? Det är en av de små uppoffringar som vi kan göra för vår, vid det här laget, döende planet.