Kreditkort att använda

kreditkortAlla har vi nog hört ordet ”kreditkort” eller betalkort förr, men vet alla vad ordet verkligen betyder? Vad är egentligen ett kreditkort? Ett kreditkort är en sorts betalmedel som påminner om ett vanligt bankkort. Det är också nästan som ett bankkort, med skillnaden att kreditkort inte är knutna till ett konto utan pengarna kommer från ett kreditkortsföretag som lånar ut beloppet som finns på kortet till kortinnehavaren. I slutet av månaden kommer en faktura till denne som ska betalas och på så sätt betalas också lånet tillbaka, dock utan ränta om den kommer in i tid.

Kreditkort att använda
Varifrån får man då kreditkortet? Det är ganska enkelt att skaffa ett. Det enda man behöver göra är att gå till banken eller kreditkortsföretagets kontor och fylla i en blankett alternativt fylla i en på Internet. Där ska man fylla i uppgifter om sin ekonomiska situation; skulder, inkomster och så vidare. Blanketten granskas sedan och banken eller företaget kollar även upp andra uppgifter om konsumenten som ansöker. Ganska snabbt får man svar och förhoppningsvis ett kort med.

Vanliga märken på kreditkort är Visa, MasterCard, ICA bankkort plus och Supreme Card. Var och en dessa har massor av fördelar och det finns många andra att välja bland!